Vezelcement golfplaten

Asbestvrije golfplaten kopen
Asbestvrije golfplaten kopen voor de bouw van een schuur, stal, loods, carport, woning of kantoorpand? Op vrijwel ieder dak passen asbestvrije golfplaten. In onze webshop hebben we asbestvrije golfplaten te koop in de standaardkleur zwart met een standaardlengte van 152 centimeter. Maar ook lengtes tot 305 centimeter zijn verkrijgbaar. Asbestvrije golfplaten kopen in andere kleuren? Neem contact met ons op voor een bestelling op maat.

Vezelcement golfplaten of Eternit golfplaten?
Asbestvrije golfplaten zijn gemaakt van vezelcement, een vervanger van asbest. Vaak worden asbestvrije golfplaten daarom ook wel vezelcement golfplaten of Eternit golfplaten genoemd. Eternit golfplaten zijn dus ook asbestvrij. Ook al ontstaat daar nogal eens verwarring over, omdat veel mensen denken dat Eternit een andere bewoording is voor asbest. Niets is minder waar. Eternit is slechts een producent van onder andere asbestgolfplaten. Maar tegenwoordig maken zij asbestvrije golfplaten.

 
Asbestvrije golfplaten prijs
Asbestvrije golfplaten kopen is redelijk goedkoop. Het is een van de voordeligste vormen van dakbedekking van hellende daken. Niet voor niets zijn asbestvrije golfplaten geliefd als dakbedekking voor schuren en paardenstallen vanwege hun prijs. Naast de prijs, hebben asbestvrije golfplaten nog meer voordelen:

Geluiddempend, bijvoorbeeld bij een fikse hagelbui
Vochtregulerend dankzij de poriën
Licht van gewicht
Roestvrij
Onderhoudsvrij en duurzaam
Milieuvriendelijk en recyclebaar
Brandbestendig

Asbestvrije golfplaten herkennen
Sinds 1993 mogen er geen asbesthoudende golfplaten meer geproduceerd worden en in de toekomst zijn asbesthoudende daken zelfs verboden. Toch zijn er nog veel daken met asbesthoudende golfplaten. Hoe kunt u asbestvrije golfplaten herkennen en onderscheiden van asbesthoudende golfplaten? Dat is redelijk simpel, want daarvoor hoeft u alleen maar naar de codering in de rand van de golfplaat te kijken. Asbestvrije golfplaten herkent u aan de volgende coderingen:

AP
AV
NT
NA
AF
AFM

Vaak staat er ook een productiedatum bij de codering. Wanneer de productiedatum voor 1994 ligt, kunt u ervan uitgaan dat de golfplaat wél asbest bevat.

Asbestvrije golfplaten online bestellen
Naast asbestvrije golfplaten kunt u bij ons ook doorzichtige golfplaten online bestellen. Evenals bevestigingsmaterialen, zoals golfplaatbouten. Wanneer u golfplaten koopt in onze webshop kunt u deze daarna zelf ophalen bij ons op locatie aan de Vogelenzangseweg 36 in Lienden. Ook leveren wij materialen aan huis. Voor meer informatie bereikt u ons via telefoonnummer 0344 – 78 25 05 of mail info@vanviegen.com.

© 2021 - Handelsonderneming van Viegen