Hemelwaterafvoeren

Product overzicht

Hemelwater afvoeren
Hemelwater afvoeren kan op allerlei verschillende manieren. Denk aan een dakgoot waar u het hemelwater kunt opvangen van een schuin liggend dak of laat u het aflopen van een plat dak? Hiervoor kunt u een stadsuitloop gebruiken. Het hemelwater word dan via de afvoerpijp naar beneden afgevoerd, hier kunt u het verder laten afvoeren met grondgoten naar een put of sloot toe. Of u vangt het op met een regenton van 225 liter zodat het water hergebruikt kan worden!
Dakgoot
Het hebben van een degelijke, stevige en goedwerkende dakgoot is belangrijker dan u denkt. Als de afwatering van uw dak niet in orde is zal uw dakbedekking veel te nat blijven en op de duur gaan rotten. Omdat u natuurlijk wilt voorkomen dat u om de paar jaar uw dakbedekking moet vernieuwen is het noodzakelijk om de juiste goot aan te leggen.

Let er op, dat bij het uitzoeken van uw dakgoot, dat deze goed aansluit en past bij de rest van het uiterlijk van uw dak en woning. Een goede dakgoot is een dakgoot die er mooi uitziet maar vooral ook functioneel is. Ga op zoek naar een goot van een goede kwaliteit én met een lange levensduur.

Om ervoor te zorgen dat uw goot optimaal zijn werk kan doen is het verstandig om zo af en toe te controleren of uw dakgoot niet verstopt zit. Een dakgoot kan verstoppen door takjes of losse bladeren maar ook door zand of vuil wat wordt meegespoeld door de regen. Maak zeker twee keer per jaar uw dakgoten schoon en verwijder alle onnodige viezigheid.
Drainage
Om ervoor te zorgen dat het regenwater goed kan worden afgevoerd moet u op de plaats waar uw goot afwatert een regenton te zetten of een greppel of lijngoot maken zodat het regenwater goed wegloopt en geen modderstroom veroorzaakt. Vraag eventueel een expert op dit gebied om u te helpen bij het plaatsen van uw dakgoten of om u te helpen bij het maken van een berekening hoeveel dakgoten u nodig heeft voor een optimaal en goed werkend afvoersysteem.
Uitstraling
Dakgoten zijn tegenwoordig erg luxe en kunnen worden beschouwd als een accessoire om uw huis een finishing-touch te geven. Geef uw huis ook dat prachtige uiterlijk en zorg er tegelijkertijd voor dat uw dakbedekking jaren langer mee kan gaan. In een nat land als Nederland is het hebben van degelijke dakgoten echt geen overbodige luxe.

Bestel direct in onze webshop.

© 2021 - Handelsonderneming van Viegen