• Scherpe prijzen

 • Hoogwaardige kwaliteit

 • Sterk in Maatwerk

 • Douglas hout op maat

  Douglas hout op maat

  Douglas hout is een naaldhoutsoort uit het Noord-westen van Europa. Dit douglas hout op maat heeft van nature een hoge duurzaamheid en een compacte sterkte. Door deze twee opmerkelijke specificaties is dit hout bruikbaar voor diverse werkzaamheden zowel binnen als buiten.

  Het  staat zeker niet naast Eiken qua bekendheid. Heft heeft inmiddels wel het Beuken al ingehaald en staat gelijk met het bekende Vuren hout.

  Al ons Douglashout heeft een FSC® keurmerk. Dit betekent dat al het hout dat gekapt wordt ook weer teruggeplaatst word.

  Douglas hout op maat en lengte

  Via webshop douglas hout op maat bestellen. Door gebruik te maken van onze webshop kan je door middel van lengte x breedte x hoogte in centimeter het desgewenste stuk douglas hout op maat bestellen!

  Duurzaamheid

  Hoe lang gaat het mee?

  Het is natuurlijk fijn om te weten hoelang u plezier heeft van het hout wat u koopt. Zo word de duurzaamheid in klasse gecategoriseerd.

  Duurzaamheidsklasse  Duurzaamheid  Gem. levensduur  Houtsoorten  
  1  Zeer duurzaam  25 jaar of langer  Hardhouten; Massaranduba Angelim Vermelho  Azobé  
  2  Duurzaam  15-25 jaar  Red Cedar, Yellow Pine, Eiken 
  3  Matig duurzaam  10-15 jaar   Douglasgeïmpregneerd vuren
  4  Minder duurzaam  5-10 jaar  Grenen, vuren 
  5  Niet duurzaam  5 jaar of minder  Berken, populier 

  Verduurzamen, hoe en waarmee?

  Hout kan op verschillende manieren verduurzaamd worden met verschillende beitsen en/ of lazuren. Neem bijvoorbeeld Grenen of Vuren hout, bij het impregneren van dit hout komt het in duurzaamheidsklasse 2 in plaats van 4. Dit betekend dat het hout zo’n gemiddeld 5 keer langer mee kan gaan.

  Gewicht Douglas

  Douglas heeft ca. een gewicht van 530 kilogram per kuub (m3). Wilt u het gewicht weten van uw balk? dan kunt u gebruik maken van deze eenvoudig som bij bijvoorbeeld een balk van 7 x 17 x 250 centimeter; 0.07 x 0.17 x 2.5 x 530 kilogram = 15.77 kilogram per balk.

  Vergrijzing Douglas

  Hout is en blijft een natuurproduct. dit betekend dat het zich blijft beïnvloeden door weersomstandigheden. Denk aan krimpen, uitzetten en vergrijzing. Tegen het krimpen en uitzetten is vrijwel niets te doen maar wanneer vergrijzing niet in uw smaak valt kunt u dit voorkomen met HK-Lazuur. Dit beschermt uw hout tegen vergrijzing, insecten aantasting en houtrot. HK-lazuur zorgt er voor dat uw hout wat jaren duurzamer wordt.