• Scherpe prijzen

 • Hoogwaardige kwaliteit

 • Sterk in Maatwerk

 • Eiken hout op maat

  Eiken hout op maat

  Eiken hout is een van de compactere houtsoorten. Eiken bevindt zich dan ook in duurzaamheidsklasse nr. 2 dit betekend dat het een levensduur heeft van 15-25 jaar (onbehandeld).

  Dit hout was een van de populairste houtsoorten van vroeger, interieur en constructies werd het eiken in verwerkt. U kunt dit bestellen, afhalen of laten bezorgen. Eikenhout uit Lienden
  Duurzaamheid, hoe lang gaat het mee?
  Het is natuurlijk fijn om te weten hoelang u plezier heeft van het hout wat u koopt. Zo word de duurzaamheid in klasse gecategoriseerd.

  Eikenhout op maat en lengte

  Via webshop kan je eikenhout op maat bestellen. Door gebruik te maken van onze webshop kan je door middel van lengte x breedte x hoogte in centimeter het desgewenste stuk eikenhout op maat bestellen!

   

  Duurzaamheid

  Hoe lang gaat het mee?
  Het is natuurlijk fijn om te weten hoelang je plezier heeft van het hout wat je koopt. Zo word de duurzaamheid in klasse gecategoriseerd.

  Duurzaamheidsklasse  Duurzaamheid  Gem. levensduur  Houtsoorten  
  1  Zeer duurzaam  25 jaar of langer  Hardhouten; Massaranduba Angelim Vermelho  Azobé  
  2  Duurzaam  15-25 jaar  Red Cedar, Yellow Pine, Eiken 
  3  Matig duurzaam  10-15 jaar   Douglasgeïmpregneerd vuren
  4  Minder duurzaam  5-10 jaar  Grenen, vuren 
  5  Niet duurzaam  5 jaar of minder  Berken, populier 

  Verduurzamen, hoe en waarmee?

  Hout kan op verschillende manieren verduurzaamd worden met verschillende beitsen en/ of lazuren. Neem bijvoorbeeld Grenen of Vuren hout, bij het impregneren van dit hout komt het in duurzaamheidsklasse 2 in plaats van 4. Dit betekend dat het hout zo’n gemiddeld 5 keer langer mee kan gaan.

  Gewicht van eikenhout

  Eiken hout heeft ca. een gewicht van 1050 kilogram per m3 (kuub). Wilt u het gewicht weten van uw balk? dan kunt u gebruik maken van deze eenvoudig som bij bijvoorbeeld een balk van 7 x 17 x 250 centimeter; 0.07 x 0.17 x2.5 x 1050 kilogram = 31.25 kilogram per balk.

  Vergrijzing eikenhout

  Hout is en blijft een natuurproduct. dit betekend dat het zich blijft beïnvloeden door weersomstandigheden. Denk aan krimpen, uitzetten en vergrijzing. Tegen het krimpen en uitzetten is vrijwel niets te doen maar wanneer vergrijzing niet in uw smaak valt kunt u dit voorkomen met HK-Lazuur. Dit beschermt uw hout tegen vergrijzing, insecten aantasting en houtrot. HK-lazuur zorgt er voor dat uw hout wat jaren duurzamer wordt.