Geïmpregneerd vuren hout

Product overzicht

Geïmpregneerd vuren

Geïmpregneerd vuren hout wordt voor allerlei verschillende doeleinden gebruikt. Denk aan veranda’s, tuinhuizen, speelhuizen, dierverblijven of sterk framewerk.

Normaal gesproken bevindt het vuren in duurzaamheidsklasse 4. Bij het impregneren van dit hout kan het tot wel 5 keer langer mee gaan. dit wilt zeggen dat het geïmpregneerd vuren in duurzaamheidsklasse 2/3 zit.

Duurzaamheid

hoe lang gaat het mee?
Het is natuurlijk fijn om te weten hoelang u plezier heeft van het hout wat u koopt. Zo word de duurzaamheid in klasse gecategoriseerd.

Duurzaamheidsklasse  Duurzaamheid  Gem. levensduur  Houtsoorten  
1  Zeer duurzaam  25 jaar of langer  Hardhouten; Massaranduba Angelim Vermelho  Azobé  
2  Duurzaam  15-25 jaar  Red Cedar, Yellow Pine, Eiken 
3  Matig duurzaam  10-15 jaar   Douglasgeïmpregneerd vuren
4  Minder duurzaam  5-10 jaar  Grenen, vuren 
5  Niet duurzaam  5 jaar of minder  Berken, populier 

Verduurzamen, hoe en waarmee?

Hout kan op verschillende manieren verduurzaamd worden met verschillende beitsen en/ of lazuren. Neem bijvoorbeeld Grenen of Vuren hout, bij het impregneren van dit hout komt het in duurzaamheidsklasse 2 in plaats van 4. Dit betekend dat het hout zo’n gemiddeld 5 keer langer mee kan gaan.

Vergrijzing
Hout is en blijft een natuurproduct. dit betekend dat het zich blijft beïnvloeden door weersomstandigheden. Denk aan krimpen, uitzetten en vergrijzing. Tegen het krimpen en uitzetten is vrijwel niets te doen maar wanneer vergrijzing niet in uw smaak valt kunt u dit voorkomen met HK-Lazuur. Dit beschermt uw hout tegen vergrijzing, insecten aantasting en houtrot. HK-lazuur zorgt er voor dat uw hout wat jaren duurzamer wordt.

© 2021 - Handelsonderneming van Viegen