Geïmpregneerd vuren hout

Product overzicht

Geïmpregneerd vuren
Geïmpregneerd vuren hout wordt voor allerlei verschillende doeleinden gebruikt. Denk aan veranda’s, tuinhuizen, speelhuizen, dierverblijven of sterk framewerk.

Normaal gesproken bevindt het vuren in duurzaamheidsklasse 4. Bij het impregneren van dit hout kan het tot wel 5 keer langer mee gaan. dit wilt zeggen dat het geïmpregneerd vuren in duurzaamheidsklasse 2/3 zit.
Duurzaamheid, hoe lang gaat het mee?
Het is natuurlijk fijn om te weten hoelang u plezier heeft van het hout wat u koopt. Zo word de duurzaamheid in klasse gecategoriseerd.

Duurzaamheidsklasse
Duurzaamheid
Gem. levensduur
Houtsoorten

1
Zeer duurzaamheid
25 jaar of langer
Hardhouten; Massaranduba Angelim Vermelho  Azobé

2
Duurzaam
15-25 jaar
Red Cedar, Yellow Pine

3
Matig duurzaam
10-15 jaar
Douglas

4
Minder duurzaam
5-10 jaar
Grenen, Vuren (onbehandeld)

5
Niet duurzaam
5 jaar of minder
Berken, Populier

Verduurzamen, hoe en waarmee?
Hout kan op verschillende manieren verduurzaamd worden met verschillende beitsen en/ of lazuren. Neem bijvoorbeeld Grenen of Vuren hout, bij het impregneren van dit hout komt het in duurzaamheidsklasse 2 in plaats van 4. Dit betekend dat het hout zo’n gemiddeld 5 keer langer mee kan gaan.
Vergrijzing
Hout is en blijft een natuurproduct. dit betekend dat het zich blijft beïnvloeden door weersomstandigheden. Denk aan krimpen, uitzetten en vergrijzing. Tegen het krimpen en uitzetten is vrijwel niets te doen maar wanneer vergrijzing niet in uw smaak valt kunt u dit voorkomen met HK-Lazuur. Dit beschermt uw hout tegen vergrijzing, insecten aantasting en houtrot. HK-lazuur zorgt er voor dat uw hout wat jaren duurzamer wordt.

© 2021 - Handelsonderneming van Viegen