Hardhout

Product overzicht

Hardhout
Hardhout is een verzamelnaam voor verschillende sterke houtsoorten als; Massaranduba, Angelim Vermelho en Azobé. Het hout wordt veelal gebruikt voor het leggen van een duurzame vlonder, stevige schutting en nog veel meer sterk werk wat lang mee moet gaan!
Duurzaamheid, hoe lang gaat het mee?
Het is natuurlijk fijn om te weten hoelang u plezier heeft van het hout wat u koopt. Zo word de duurzaamheid in klasse gecategoriseerd.

Duurzaamheidsklasse
Duurzaamheid
Gem. levensduur
Houtsoorten

1
Zeer duurzaamheid
25 jaar of langer
Hardhouten; Massaranduba Angelim Vermelho  Azobé

2
Duurzaam
15-25 jaar
Red Cedar, Yellow Pine

3
Matig duurzaam
10-15 jaar
Douglas

4
Minder duurzaam
5-10 jaar
Grenen, Vuren

5
Niet duurzaam
5 jaar of minder
Berken, Populier

Verduurzamen, hoe en waarmee?
Hout kan op verschillende manieren verduurzaamd worden met verschillende beitsen en/ of lazuren. Neem bijvoorbeeld Grenen of Vuren hout, bij het impregneren van dit hout komt het in duurzaamheidsklasse 2 in plaats van 4. Dit betekend dat het hout zo’n gemiddeld 5 keer langer mee kan gaan. Hardhout heeft van zich zelf al een lange levensduur. Dit hout kan gebeitst worden ter vergrijzing en rot.
Vergrijzing
Hout is en blijft een natuurproduct. dit betekend dat het zich blijft beïnvloeden door weersomstandigheden. Denk aan krimpen, uitzetten en vergrijzing. Tegen het krimpen en uitzetten is vrijwel niets te doen maar wanneer vergrijzing niet in uw smaak valt kunt u dit voorkomen met HK-Lazuur. Dit beschermt uw hout tegen vergrijzing, insecten aantasting en houtrot. HK-lazuur zorgt er voor dat uw hout wat jaren duurzamer wordt.

© 2021 - Handelsonderneming van Viegen