Overkappingen

Overkapping

Lang genieten van gezellige avonden met familie of met vrienden in de tuin? Op een late zomeravond lekker buiten ontspannen met een knus dekentje? Een overkapping in de tuin biedt u talloze mogelijkheden. Daarnaast is een overkapping natuurlijk een eye catcher in uw tuin. We vertellen u graag over de voordelen van een overkapping in de tuin. Laat u nu inspireren! Wat is er nou lekkerder dan het hele jaar door lekker buiten kunnen zijn, dag in dag uit?

Mogelijkheden met een overkapping.

In Nederland groeit de vraag gestaag naar een overkapping voor in de tuin. Een overkapping in de tuin geeft u namelijk extra comfort. Gebruik de overkapping bijvoorbeeld om onder te loungen, te koken of om een heerlijke BBQ te bereiden. Vindt u het leuk om een echt tuinfeest te organiseren? Dan is een overkapping de plaats om uw gasten te ontvangen en om de lekkere hapjes en drankjes in de schaduw op een mooie tuintafel uit te stallen.

Een ander groot voordeel van een overkapping in de tuin is dat het dak ook uw kostbare tuinmeubelen, barbecue of fietsen beschermd. Tegenwoordig investeren we steeds meer in tuinproducten van een hoge kwaliteit en door de neerslag bent u vaak meer tijd en geld kwijt aan het onderhoud van uw mooie tuinmeubelen. Met een overkapping blijven de tuinmeubelen en andere zaken vaker droog en beschut.

Een functionele overkapping in de tuin

Wat jouw ideaalbeeld van een overkapping ook is, met een overkapping geniet u van een heerlijke plek in de tuin. Een overkapping biedt u een beschutte plek tegen regen, hagel, bladeren en zonnestralen. Daar heeft u zowel in de winter als in de zomer profijt van! Ook is een overkapping een goede plek om uw tuinmeubelen, vuurkorf en parasol te beschermen.

Eén van de grootste voordelen van een overkapping is de vergroting van de leefruimte. U kunt nu langer van uw tuin genieten, ook als het even iets minder lekker weer is. Trek uw woon- of eetkamer door naar buiten als de overkapping direct aan uw huis grenst en u krijgt er meteen meer woonruimte bij. Houd daarbij rekening met de inrichting en de kleuren die u binnenshuis heeft gebruikt. Door dit goed af te stemmen met het terras onder overkapping is het geheel in een goede balans.

Kies een overkapping die past bij u past

Of u nu een grote of kleine tuin hebt: voor elk formaat tuin bestaat er een overkapping. Overkappingen zijn beschikbaar in diverse materialen. Ook heeft de keuze voor een open, dichte of halfdichte overkapping in de kleur die past bij jouw tuin en huis. Een overkapping kunt u direct aan uw huis laten plaatsen, maar ook achterin de tuin tegen de schutting of schuur aan. Het is ook een optie om de terrasoverkapping vrij te plaatsen, als een soort vrijstaand zomerhuisje.

Gaat voor een recht of schuin dak? En moet deze doorzichtig zijn of juist gesloten? Alles is werkelijk mogelijk! Een specialist kan u precies vertellen wat mogelijk is en u helpen de overkapping uit te zoeken die bij jou past. Met geïntegreerde verlichting transformeert u de overkapping avonds in een sfeervol verlichte tuinkamer. Zo kunt u ook in de avonduren genieten van het buiten zijn.

Als u uw overkapping laat plaatsen bent u verzekerd van het beste resultaat. Zolang uw overkapping solide is geplaatst heeft u er jarenlang geen onderhoud aan, terwijl u wel maximaal kunt profiteren. Verschillende materialen zorgen voor verschillende uitstralingen van uw tuin en het is aan u de keus of deze tijdloos, stoer, modern of juist klassiek wilt maken. Bekijk snel wat voor u de mogelijkheden zijn en wie weet zit u dit voorjaar al onder uw eigen overkapping.

0