Plexiglas

plexiglas op maat
Product overzicht

Plexiglas op maat
Bij Van Viegen koopt u plexiglas op maat. Online in onze webshop bestelt u plexiglas platen in verschillende diktes, soorten en kleuren. Geef de gewenste afmetingen van uw plexiglas plaat aan ons door en wij zorgen ervoor dat uw plexiglas op maat wordt geleverd. Bij u thuis. Bestel direct.
Plexiglas platen op maat laten maken
De plexiglas platen die u bij ons kunt kopen, zijn gemaakt van transparante thermoplast en kunt u door ons op maat laten maken. We leveren elke gewenste afmeting, ook als u een bijzondere vorm nodig hebt. Bijvoorbeeld voor ramen, deuren, windschermen, overkappingen of zelfs douchewanden.
Plexiglas 3mm tot en met plexiglas 10mm
Plexiglas is er in verschillende diktes. Van plexiglas 3mm tot en met plexiglas 10mm. Maar ook alle diktes daartussenin zijn bij ons te koop, zoals plexiglas 3mm, 4mm, 5mm, 6mm, 10mm. Wanneer u plexiglas platen in onze webshop bestelt, kiest u zelf welke dikte uw plexiglas plaat moet hebben. Verder kunt u ook afmetingen en aantallen invoeren voor plexiglas op maat. De prijs wordt dan voor u berekend.
Opaal plexiglas
Alle plexiglas platen die wij leveren zijn transparant. U heeft de keuze uit helder plexiglas en opaal plexiglas. Opaal plexiglas is melkwit en laat ongeveer 70% van het licht door. Hiermee is opaal plexiglas uitstekend geschikt om bijvoorbeeld te plaatsen in tussendeuren of lichtkoepels. De transparante en opalen plexiglas platen kunt u eventueel ook laten beplakken. Bijvoorbeeld met stickers van uw logo voor reclamedoeleinden of met gekleurde printjes voor decoratie- of interieurdoeleinden.
Plexiglas kopen
Veel mensen kopen plexiglas in plaats van glas. Dat is niet voor niets. Plexiglas heeft veel voordelen, namelijk:

–          Licht van gewicht en tegelijkertijd een goede slagvastheid

–          Veelzijdig; je kunt plexiglas zagen, boren, routeren, lijmen, schilderen, zeefdrukken en vormen

–          Nagenoeg onderhoudsvrij

–          Een zeer lange levensduur

–          Milieuvriendelijk

–          Relatief voordelig in de aanschaf, plexiglas is goedkoper dan glas

–          Sluit naadloos aan op iedere omgeving

–          Weerbestendig
Geëxtrudeerde plexiglas platen
Koopt u plexiglas platen via onze webshop, dan staan onze servicemedewerkers u graag te woord in geval van vragen. Het is altijd aan te raden om u goed te laten informeren over de mogelijkheden van plexiglas op maat. Wist u bijvoorbeeld dat plexiglas platen gegoten of geëxtrudeerd kunnen zijn? Geëxtrudeerde platen zijn goedkoper.
Toepassing plexiglas op maat
Plexiglas op maat kent veel toepassingsmogelijkheden. Niet alleen kunt u plexiglas gebruiken als vervanger van glas, bijvoorbeeld in ramen, deuren, balkonafscheidingen, voorzetramen en tuinkassen. Ook wordt plexiglas gebruikt voor het maken van naambordjes of lichtbakken, vitrinekasten en ander promotiemateriaal. Plexiglas is heel makkelijk te bewerken en nog sterker dan glas. Bovendien is plexiglas eenvoudig te onderhouden met milde schoonmaakmiddelen en zachte multivezeldoeken. Schuursponzen, borstels en schurende schoonmaakmiddelen kunnen krasjes veroorzaken. Gebruik deze dus liever niet op plexiglas.
Plexiglas, PMMA, polycarbonaat of perspex?
Plexiglas staat ook wel bekend onder de naam polymethylmethacrylaat of PMMA. Plexiglas ziet er ogenschijnlijk hetzelfde uit als glas. Toch heeft plexiglas een belangrijke eigenschap. Het geeft namelijk een beetje mee waardoor een plexiglas plaat niet snel breekt. Polycarbonaat, ook wel lexaan genoemd, is een vorm van plexiglas die zelfs bijna onbreekbaar is. Overigens wordt de term ‘plexiglas’ vaak gebruikt voor een verscheidenheid aan synthetische kunststofproducten die onder andere merknamen worden verkocht. Soms worden ook wel de termen ‘perspex’, ‘acrylaat’ en ‘acrylglas’ gebruikt.
Plexiglas op maat laten maken
Wilt u plexiglas bestellen en dit plexiglas op maat laten maken? Dan kunt u direct online in onze webshop uw bestelling plaatsen. Of neem contact met ons op voor meer informatie via telefoonnummer 0344 – 78 25 05 en mail info@vanviegen.com. Wij bezorgen plexiglas ook bij u thuis.

© 2021 - Handelsonderneming van Viegen