Webshop

Eiken balken 10×20 cm

 39,60 incl. BTW |  32,73 excl. BTW

Levertijd binnen 14 werkdagen

Keuze formaat

Hout schaven
Hout schaven gebeurt tegen 35% meerprijs.

Aantal

Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Eiken balken

Eiken balken van 10×20 centimeter geven een stoer en sterk uiterlijk aan uw project, niet dient het alleen voor het uiterlijk, eikenhout is namelijk een van de sterkere houtsoorten uit Nederland. U kunt deze balken gebruiken o.a. in een zadel-, plat- en lessenaars dak.

Duurzaamheid

Eikenhout is een van de sterkere houtsoorten uit Nederland. Eikenhout is erg sterk door zijn compactheid en dus ook lastiger te bewerken met apparatuur. Eiken bevindt zich ook in duurzaamheidsklasse nr 2. Dit betekend dat het een levens duur van 15 tot wel 25 jaar (onbehandeld) heeft!

Lengte

De lengte van ons hout is verkrijgbaar op aanvraag tot 950 centimeter. Hier zit wel toeslag en een hogere transportkosten op. bent u benieuwd naar de prijzen? neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

Vergrijzing

Alles verkleurt in de loop van de jaren, ook eiken balken 10×20 centimeter. Dit komt doordat het hout lang in het zonlicht en de regen komt te staan. Daarom zal de binnenzijde van bijvoorbeeld een veranda ook langer een jongere kleur behouden dan de buitenzijde.

Vindt u vergrijzing niets? Gelukkig is hier ook een manier voor enverkrijgbaar in ons assortiment, namelijk: HK Lazuurof beits behandeling.

0